2024 Rozvoj komunikačních dovedností u dětí

04.07.2024

Čtvrtek 17. 10. 2024 16:00 - 18:00 Rozvoj komunikačních dovedností u dětí - Ester Stará. Společenský sál ŠK. Zdarma pro přihlášené (slovoslet@seznam.cz). Kapacita 50 účastníků. Podpořeno z OP Z+ MAS Strakonicko.

Rozvoj komunikačních dovedností u dětí - seminář pro dospělé (rodiče, pedagogy, knihovníky a ostatní veřejnost). Představím své knihy a možnosti, jak s nimi pracovat. Ve své praxi se věnuju např. problematice rozvoje řeči (slovní zásoba, mluvní pohotovost, jazykový cit), předčtenářským dovednostem, individualizovanému nácviku čtení a čtenářství obecně. V této souvislosti představím i cenu Zlatá stuha, ocenění udělované dětské literatuře, a aktivity s ní spojené, především soutěž Zlaté dítě. Knihy, s nimiž se bude pracovat jsou například Mařenka už říká Ř, Povíš mi to? Když myšky šeptají, Když roboti brebentí, Aport, Fousku!, Boudo, budko!, Jedééém!, SuperMáňa, Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem, Ó, ó, ó, vajíčko!, Milda a Milda, Šedík a Bubi, Koho sežere vlk, Nauč Edu abecedu, Předškolák v cukuletu, Meky mek!, Žvanda a Melivo, Kniha pocitů, Dům za mlhou, Jak se Josífek s Jožinkou ztratil, A pak se to stalo!, Každý bulí nad cibulí, Až se ucho utrhne.

Ester Staráautorka dětských knih, speciální pedagožka, logopedka, koordinátorka inkluze na ZŠ, koordinátorka soutěže Zlaté dítě při ceně Zlatá stuha, díky pedagogickým a literárním zkušenostem spolupracující s českými školami v zahraničí.

Knižní ocenění:

A pak se to stalo! – White Raven – International Youth Library 2011

A pak se to stalo! – výroční cena nakladatelství Albatros 2011

Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem – Zlatá stuha 2013

Povíš mi to? – výroční cena nakladatelství Mladá fronta 2015

Každý bulí nad cibulí – SUK – Čteme všichni – Cena Noci s Andersenem 2017

Největší přání – nominace na Nejkrásnější kniha – PNP – 2018

Šedík a Bubi – SUK – Čteme všichni – 3. místo – nejoblíbenější dětská kniha 2018

Největší přání – projekt v programu Varianty, Člověk v tísni – 1. cena Eduína 2019

Šedík a Bubi – White Raven – International Youth Library 2019

Ó, ó, ó, vajíčko! – nominace na Nejkrásnější kniha – PNP – 2020

Jedééém! – White Raven – International Youth Library 2020

Aport, Fousku! – nominace na Zlatou stuhu – 2021

Pokud je dílna již plně obsazena a přesto chcete zkusit štěstí, staňte se náhradníkem (v obou případech pište na slovoslet@seznam.cz nebo volejte 606513234 M.Sýkorová).

Slovoslet / Dny poezie a mluveného slova Strakonice
Všechna práva vyhrazena 2018
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!